پادری

انواع پادری و کاربردهای آنها

انواع پادری ، اکسسوری‌های دکوراسیون فرش محسوب می‌شوند که علاوه بر حفظ بهداشت و پاکیزگی، در دکوراسیون محیط نیز نقش بسزایی دارند. قطعا همه ما، پادری‌ها را جلوی در ورودی، در حمام، سرویس بهداشتی و حتی در آشپزخانه دیده‌ایم. این فرش‌های کوچک، کارایی‌های بزرگ دارند.

هر کدام از انواع پادری، با توجه به جنس و طرحی که دارند، در فضای خاصی از محیط به خصوص منزل استفاده می‌شوند. زیرا کارایی آنها با هم متفاوت است. به عنوان مثال، پادری حمام و سرویس بهداشتی، برای جلوگیری از انتقال رطوبت به سایر قسمت های منزل است.

هدف از خرید انواع پادری:

مهمترین هدف پادری‌ها، جلوگیری از جابجایی آلودگی‌ها است. به عنوان مثال، پادری آشپزخانه از انتقال چربی حاصل از پخت و پز یا رطوبت جلوی سینک به سایر قسمت‌های آشپزخانه جلوگیری می‌کند. در کنار آن نقش دیزاین و دکوراسیون محیط را نیز بر عهده دارند.

در گذشته پادری‌ها غالبا از جنس قالی یا گلیم بودند. اما امروزه انواع پادری‌ها در سبک‌های فانتزی، مدرن و کلاسیک، با طرح‌ها و اندازه‌های متفاوت، از جمله: وینتیج، گبه، چهل تکه، چرمی، نمدی، پلاستیک، سنگ و انواع فرش ماشینی نیز ساخته می‌شوند. برخی از پادری‌ها می‌تواند ترکیبی از چند جنس باشد. به عنوان مثال: فرش دستباف با حاشیه گبه.

انواع پادری به لحاظ جنس

پادری‌ها، یکی از انواع فرش هستند که در ابعاد کوچک‌تر بافته می‌شوند. این قالیچه‌های کوچک می‌توانند دستباف یا ماشینی باشند. تنوع انواع پادری به لحاظ جنس، عبارتند از:

  • پادری گلیم

جنس این پادری از گلیم است. نخ خاب آن بسیار کوتاه است و می‌توان گفت هیچ پرزی ندارد. معمولا جنس نخ پادری گلیم، کرک و پشم در هم تنیده است.

  • پادری فرش

این نوع پادری‌ها، از جنس فرش دستباف و گاها ماشینی است. تنوع بافت و جنس نخ در این نوع پادری ها بیشتر است.

انواع پادری فرش

  • پادری وینتیج

پادری‌های وینتیج، طرح فرش‌های پاخورده قدیمی دارند که در سایز کوچکتر بافته شده‌اند. عمر طولانی و جذابیت جزو ویژگی‌های پادری وینتیج است.

  • پادری گبه

گبه نوعی فرش از خانواده قالی است. نخ خاب (پرزهای) بلندتر و تعداد نخ پود بیشتری دارد. طرح پادری گبه معمولا ساخته ذهن بافنده است.

انواع پادری گبه

  • پادری فانتزی با الیاف مصنوعی

این نوع پادری‌ها از نخ‌هایی با الیاف مصنوعی و شیمیایی بافته شده‌اند. هر چند اصالت چندانی ندارند و ارزش مادی آنها نسبت به سایر انواع پادری کمتر است. اما تنوع بسیاری در بازار دارند.

  • پادری حمامی

امروزه در تولید این نوع پادری‌ها، بیشتر از مواد نانو استفاده می‌شود تا مانع از نفوذ آب و رطوبت باشد. اما به صورت کلی پادری حمامی از انواع پادری‌های نام برده می تواند باشد.

پادری جلو در حمام

  • پادری‌های چهل تکه

پادری‌های چهل تکه از تکه های فرش‌های مختلف ایجاد می‌شود. می‌تواند از جنس گبه چهل تکه، پادری فرش چهل تکه و گلیم باشد.

  • پادری پلاستیکی

پادری‌های پلاستیکی بیشتر در داخل سرویس بهداشتی و حمام یا فضاهای رطوبتی استفاده می‌شود. مقاومت این نوع پادری‌ها در برابر آب بسیار است. این نوع پادری، به صورت صنعتی و با مواد پلیمری _ پلاستیکی تولید می‌شود.

پادری پلاستیکی

انواع پادری ، مناسب برای چه فضاهایی هستند؟

خیلی مهم است که بدانید، از یک پادری چه انتظاری دارید و از آن برای کدام قسمت منزل استفاده ‌میکنید. در واقع هدف شما تعیین کننده جنس و ابعاد آن است. به عنوان مثال پادری جلو در ورودی باید پرزدار باشد تا با جذب خاک اضافه کف کفش‌ها یا رطوبت همراه آن، از ورود خاک و آلودگی به داخل منزل جلوگیری کند. همچنین، از آنجا که پاخور روی آن خصوصا با کفش بسیار است و مرتب باید تمیز شوند، مقاومت بالایی باید داشته باشد.

  • پادری برای ورودی

پادری برای ورودی خانه‌ها، بسیار مهم است. در واقع اصلی‌ترین و اولین راه جلوگیری از ورود آلودگی به منزل، پادری‌های جلوی ورودی است. از پادری‌های ورودی برای چند منظور استفاده می‌شود.

1- زمانی که کفشها را از پا در می‌آوریم، پا را روی زمین نگذاریم. بلکه با قرار دادن پا بر روی پادری، از جذب آلودگی به کف پا و وارد کردن آن به داخل جلوگیری می‌کنیم. فقط این نکته را بدانید که کفش را نباید روی پادری درآورید. زیرا پادری معدن آلودگی می‌شود.

2- می‌توانید از پادری برای پاک کردن کف کفش و گرفتن رطوبت کف کفش ( به خصوص در روزهای بارانی) استفاده کنید. این روش برای فضاهایی است که افراد با کفش وارد می‌شوند.

انواع پادری ورودی

افرادی که وسواس بیشتری برای جلوگیری از ورود خاک و آلودگی به داخل دارند، معمولا از 2 پادری ( یکی پشت در ورودی، و دیگری در داخل ورودی استفاده می‌کنند. از پادری بیرونی برای پاک کردن کف کفشها و خارج کردن آن استفاده می شود. از پادری داخلی برای گذاشتن کف پا به داخل خانه استفاده می‌کنند. در این زمان کفش‌ها را روی پادری از پا خارج کرده و پا را روی کف زمین فضای داخل می‌گذارند.

در کنار همه این موارد، زیبایی فضا و دکور را نیز باید در نظر بگیرید. استفاده از انواع پادری برای ورودی، تاثیر بسیاری در دکوراسیون منزل و فضای شما دارد.

  • انواع پادری برای آشپزخانه

پادری‌های آشپزخانه عموما رنگ بندی شادتری دارند. از انواع پادری در آشپزخانه برای جلوی سینک ظرفشویی، جلو اجاق گاز، گاها جلو یخچال و لباسشویی استفاده می‌شود. این پادری‌ها موظفند از انتقال چربی در حین آشپزی، یا رطوبت ناشی از فعالیت‌های جلو سینک ظرفشویی یا لباسشویی، جلوگیری کنند.

علاوه بر آن از قرار گرفتن پا به مدت طولانی بر روی کف زمین جلو گیری می‌شود. احتمال لیز خوردن افراد در آشپزخانه نیز کاهش میابد. جذابیت دکور آشپزخانه شما نیز بالا می‌رود.

با توجه به اینکه حجم تماس آنها با آلودگی‌های چربی و آب بیشتر است، باید مرتب شستشو شوند. از این رو باید مقاومت این پادری ها بالا باشد. با توجه به اینکه عموما کف آشپزخانه‌ها سرامیک یا کف پوش است، احتمال سر خوردن بالا می‌رود. از این رو کف پادری‌ها باید به شکلی باشد که درصد سرخوردگی تا جای ممکن کاهش یابد و با سطح زمین اصطکاک ایجاد کند.

انواع پادری آشپزخانه

  • انواع پادری مناسب در اتاق خواب

پادری های اتاق خواب موارد استفاده متعددی دارند. از این پادری ها عموما برای دکوراسیون اتاق استفاده می شود. جلو در ورودی تراس، پنجره ها، میز آرایش و کنار تخت خواب. اگر حمام مستر باشد، یک پادری مناسب نیز در آنجا قرار می گیرد. از این رو انواع پادری اتاق خواب را بر اساس تم رنگی اتاق و سبک چیدمان وسایل سرویس خواب می توانید انتخاب کنید.

‌اگر اتاق خواب شما به تراس منتهی منتهی می شود، استفاده از یک پادری جذاب زیبا، علاوه بر زیبایی اتاق، از ورورد آلودگی های بالکن به داخل جلوگیری می کند.

چنانچه اتاق خواب مستر دارید، یک پادری مقاوم و متناسب با دکور اتاق، جلوی در حمام پهن کنید. این پادری از انتقال رطوبت به سایر قسمت های اتاق خوابتان جلوگیری می کند.

استفاده از یک پادری جذاب کنار تخت خواب را به شدت به شما پیشنهاد می کنیم. به خصوص اگر کف اتاق فرش یا موکت نباشد. این پادری، کلاس چیدمان و دکوراسیون اتاقتان را چند برابر می کند. ضمن آنکه زمانی که از تخت پایین می آیید، پای خود را مستقیما بر روی کف و سرامیک قرار نمیدهید و سرمای زیادی را در پای خود حس نخواهید کرد.

انواع پادری اتاق خواب

  • پادری سرویس بهداشتی و حمام

پادری حمام و سرویس بهداشتی، به اندازه پادری ورودی مهم است. این نوع پادری، از ورود رطوبت‌های احتمالی سرویس بهداشتی و حمام به فضای خارج، جلوگیری می کند. معمولا از دو پادری برای سرویس بهداشتی استفاده می‌شود.

یک پادری را در داخل سرویس پهن می کنند که غالبا از جنس پلاستیک است. زیرا در مقابل آب و حجم رطوبت سرویس بهداشتی و حمام، مقاوم‌تر است. در نتیجه میتوان مدام آن را شست.

پادری پلاستیکی حمام

 

همچنین یک پادری نیز در بیرون از فضای سرویس بهداشتی پهن می‌شود. جنس آن می‌تواند پادری گلیم، پادری گبه و …. باشد. فقط این را در نظر داشته باشید که پادری شما باید قدرت جذب خوبی داشته باشد تا در صورت خیس بودن پاها یا کفش ( به عنوان مثال سرویس بهداشتی محل کار) رطوبت را به سایر نقاط فضا نبرید. علاوه بر آن پادری از سر خوردن احتمالی شما جلوگیری می‌کند.

انواع پادری سرویس بهداشتی و حمام

  • پادری های فانتزی یا دکوری

پادری‌های فانتزی با تنوع بسیار در بازار هستند. معمولا از جنس فرش، گلیم، گبه، وینتیج یا اکرلیک هستند. طرح های فانتزی و رنگهای مختلفی دارند. از این نوع پادری ها معمولا مثل قالیچه در فضاهایی مثل جلو شومینه، وسط راهرو مابین اتاق خوابها، بین فرش ها ( در سالنهای بزرگتر) و …. استفاده می شود. این نوع پادری ها جنبه تزئینی دارند.

انواع پادری دکوری

برای انتخاب انواع پادری به چه نکاتی توجه کنیم؟

در بازار، انواع پادری را خواهید دید. برای انتخاب پادری نباید فقط به مدل آن توجه کرد. بلکه این نکات را نیز باید در نظر بگیرید:

  1. اندازه و ابعاد پادری را متناسب با فضای مورد نظرتان انتخاب کنید. پادری کوچکتر از فضای شما نباشد. زیرا کارایی کافی را ندارد. چهره نازیبایی هم به فضای شما خواهد داد. همچنین پادری بزرگتر فضای بیشتر و غیر استانداردی را اشغال می کند که چهره زیبایی ندارد و دکوراسیون شما را خراب می کند.
  2. به جنس و کیفیت پادری توجه کنید. برخی پادری ها به علت کیفیت بد الیاف، یا نوع رنگرزی، خیلی زود رنگ خود را از دست می دهند.
  3. با توجه به کاربرد پادری، به جنس پادری، مقاومت و استحکام در برابر رطوبت، پا خوری، خاک، شوینده‌ها و پرزدهی آن توجه کنید.
  4. رنگ پادری را با توجه به کاربرد آن انتخاب کنید. به عنوان مثال پادری های جلو ورودی، باید رنگهای تیره و چرک تاب داشته باشند. زیرا، به صورت مداوم با خاک در ارتباطند. از اینرو همیشه چرک دیده می شوند.
  5. جنس کف پادری ها باید به صورتی باشد که روی سطح زیرین سر نخورد. کف برخی پادری ها از جنس لاتکس است که اصطکاک خوبی دارد. میتوانید پادری ها را با کمک لغزه گیز یا سرعت گیر فرش نیز در جای خود ثابت نگه دارید.
  6. جنس پادری باید متناسب با نیاز شما باشد. پادری را جلوی در سرویس یا حمام می گذارید یا جلوی تخت خواب؟ پادری های اتاق خواب بافت نرم تری نسبت به پادری جلو سرویس بهداشتی و حمام دارند. مقاومت آن نسبت به فضایی که در آن قرار میگیرد و لطافت آن را در نظر داشته باشید.

پادری

برای تمیز کردن پادری ها چه کار کنیم؟

تمیز کردن پادری با جنس و کارایی آن رابطه مستقیم دارد. از سوی دیگر، میزان کثیفی پادری به میزان تردد، فضایی که در آن قرار گرفته و وضعیف آب و هوایی منطقه مرتبط است. تجربه ثابت کرده، پادری های داخلی سرویس بهداشتی کثیف تر از پادری های خارج از سرویس هستند و با توجه به تماس رطوبتی، احتمال تجمع قارچ و باکتری در آنها بسیار زیاد است. در نتیجه مدام باید شسته شوند. پادری آشپزخانه نیز با توجه به تماس با چربی، کثیف شدن به واسطه ریختن مواد غذایی و آب ظرفشویی به صورت مداوم باید تمیز شوند. کثیفی پادری های ورودی نیز در فصل های سرد یا مناطق باران خیز بیشتر از فصل های گرم است.

با توجه به کاربرد پادری نحوه تمیز کردن آنها متفاوت است:

پادری های پلاستیکی را با مواد شوینده (مثل تاید، شامپو و ….) و برس فرش شویی یا اسکاچ میتوانید داخل حمام بشورید.

پادری ها از خانواده فرش و گلیم را با کمک برش فرش و شامپوی فرش می توانید شستشو دهید.

پادری های ورودی که خاک و گل جذب می کنند، ابتدا خاک و گل اضافه را از روی ان جدا کرده یا با کمک جارو بزدایید. سپس با کمک ماده شوینده و برش فرش شستشو دهید.

 روش شستشوی پادری:

  • برای شستن انواع پادری، از پودر رختشویی استفاده کنید. ابتدا مواد آلاینده مثل خاک و گل یا مواد آشپزخانه را از روی آن بزدایید. سپس آن را با آب ولرم خیس کرده و پودر لباسشویی یا شامپو فرش بر روی آن بریزید. چند دقیقه بگذارید به همان حالت بماند. سپس به کمک برش فرش آن را بشورید. پشت پادری را نیز بهتر است تمیز کنید. . در نهایت به خوبی آب کشی کنید. اگر آبکشی شما کافی نباشد لک کف پودر لباس شویی بر روی آن باقی می ماند.
  • در مرحله بعد بهتر است آن را ضد عفونی کنید. مقداری جوش شیرین بر روی آن بپاشید و اجازه دهید تا 10 دقیقه به همان حالت باقی بماند. سپس مجدد با برش فرش آن را بشورید و به خوبی آبکشی نمایید.
  • در مرحله آخر پادری را بر روی طناب، پایه رخت خشک کن، یک صندکی فلزی یا میله محکم، آویزان کنید تا خشک شود. بد نیست پادری را در فضایی با آب و هوای خشک و حتی جلوی آفتاب خشک کنید تا اگر آلودگی باقی مانده کاملا برطرف شود. توجه کنید هرگز پادری نم دار را جلو در پهن نکنید. زیرا جذب آلودگی آن بالا می رود.
  • می توانید برای شستشوی صحیح پادری خود یا مشاوره با کارشناسان ما در ساده کارپت تماس بگیرید.
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *